Zonnepanelen informatie

De populariteit van zonnepanelen is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Dankzij de steun van de Nederlandse Overheid is het steeds aantrekkelijker geworden om je eigen energie op te wekken. Op deze pagina hebben wij alle informatie over zonnepanelen, subsidies en aanschaf verzameld. Mocht u desondanks nog vragen hebben kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Zijn zonnepanelen rendabel?

Bent u benieuwd of de aanschaf van zonnepanelen voor u haalbaar is? Of bent u benieuwd naar de terugverdientijd? Bekijk dan ons overzicht, daar hebben we voor u diverse opstellingen beschreven met daarbij onder andere de aanschafkosten, opbrengst en rendabiliteit.

Ondanks dat het in Nederland vaak bewolkt is werken zonnepanelen hier ontzettend goed. Wolken houden maar een klein gedeelte van het zonlicht tegen, de rest van het licht wordt verspreid. Zonnepanelen vangen dit licht echter wel gewoon op. Het opwekvermogen van zonnepanelen is sterk afhankelijk van de plaatsing en aansluiting. Wij plaatsen onze zonnepanelen altijd aan de hand van de exacte berekeningen en het installatie advies van een van onze adviseurs. Tien full Black HR Zonnepanelen kunnen bij een juiste installatie per jaar zo’n 3.000 kWh opwekken. Heeft u een ruimere woning? Dan kan dit al snel oplopen tot een opwekvermogen van 8.800 kWh.

Over het algemeen verdienen zonnepanelen zich terug in ongeveer 7 à 8 jaar. 

Subsidie van de Nederlandse Overheid

De Nederlandse Overheid is een sterke voorstander van zonnepanelen en wil dan ook graag helpen bij de aanschaf hiervan. Sinds 2 juli 2012 kunt u als particulier subsidie aanvragen voor de aanschaf van zonnepanelen. U kunt tot 15% van het aankoopbedrag terugkrijgen, met een maximum van €650,-.  

Voor het jaar 2013 heeft de overheid een budget van €30 miljoen ter beschikking gesteld. Hiermee kunnen zo’n 45.000 subsidies worden verstrekt. 

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een zonnepanelen subsidie? Bekijk dan de pagina van de Nederlandse Overheid.

Meer informatie kunt u vinden op onze pagina over de subsidie regeling.

Waardeverhoging van uw huis

Zonnepanelen zijn niet alleen gunstig voor uw energie-rekening, maar ook voor de waarde van uw huis. De panelen hebben een zeer positieve invloed op het verplichte energielabel van uw huis. De vermeerdering in waarde kan soms zelfs oplopen tot boven de prijs die u heeft betaald voor de aanschaf van de panelen. Om erachter te komen hoeveel uw huis meer waard is geworden kunt u gebruik maken van de volgende regel: “Voor elke bespaarde euro op uw energiekosten, verhoogd de waarde van uw huis met zo’n 20 euro.

Heeft u nog vragen? Dan kunt u ten alle tijden contact opnemen via deze website of via: +31(024)3012103