PV installatie online configureren

 

Niestetal, 20 november 2012 – SMA Solar Technology AG biedt vanaf heden een eenvoudige en gemakkelijke PV installatieconfiguratie via internet aan. Geheel zonder download en software-installatie kunnen installatieplanners en installateurs nu wereldwijd ook online en met elke gebruikelijke browser genieten van de volledige en verbeterde functionaliteit van het beproefde configuratieprogramma Sunny Design.

“Met Sunny Design legt omvormerprimus SMA de lat hoog”, prijst het gerenommeerde vakblad Photon Profi in zijn oktobereditie van 2012. Na de invoer van de belangrijke informatie berekent het programma de perfecte installatieconfiguratie. Zowel de grafische weergave als de opbouw zijn volgens Photon ideaal. Op www.SunnyDesignWeb.com stelt SMA nu Sunny Design Web beschikbaar voor online gebruik in alle gebruikelijke webbrowsers en met mobiele apparaten, waaronder tablets en Apple-producten.

Installatieconfiguratie op bijna elke locatie
“Dankzij de online versie hoeft de gebruiker het programma niet te installeren en kan de installatieconfiguratie op bijna elke locatie plaatsvinden – mits een internetverbinding aanwezig is”, aldus dr. Thomas Straub, Technisch Product Manager bij SMA. Een ander pluspunt: downloads en updates zijn niet meer nodig. De gebruiker heeft altijd de laatste versie van de software.

Grotere omvang en vereenvoudigd gebruik
 ”Natuurlijk hebben we ook het gebruiksgemak van onze installatiesoftware verbeterd en de invoer van gegevens vereenvoudigd. De gebruikersinterface hebben we zo ontworpen dat het programma eenvoudig en eventueel via een touchscreen bediend kan worden, zoals bij bijvoorbeeld van iPads“, aldus Straub. Daarbij herkent de software de gebruikte hardware en wordt het formaat van de gebruikersinterface automatisch aangepast.

Ook qua inhoud heeft SMA de software verder ontwikkeld. Sunny Design Web houdt nu bij de prognose van het mogelijke eigen verbruik onder andere rekening met energie-opslagsystemen zoals de SMA Sunny Backup. De online tool maakt bovendien een polystringconfiguratie mogelijk van verschillende substrings met een MPP-tracker. Bovendien profiteren geregistreerde SMA Sunny Portal gebruikers onder andere van een gepersonaliseerde toegang en online projectbeheer. 
 
Gratis tool – online of als software
Sunny Design Web is gratis beschikbaar op www.SunnyDesignWeb.com. Daarnaast biedt SMA nog steeds de bewezen desktopversie Sunny Design aan als download op de firmawebsite www.SMA.de.

Bron: SMA-benelux